Koor

Geschiedenis

Het koor is opgericht in 1974 onder leiding van Martien Nuis en telt tussen 30 en 35 leden. Martien liet het koor aan kwaliteit en veelzijdigheid winnen.

De kleine bezetting van een kamerkoor stelt hoge eisen aan de leden. Dit zijn dan ook vaak mensen met een geschoolde stem die pas na een stemtest zijn toegelaten.

Al een aantal jaren wordt het Vocaal Ensemble bij zijn uitvoeringen regelmatig begeleid door een orkest of een ensemble.

Hoogtepunten van de afgelopen jaren waren: Messiah en Dixit Dominus van Händel, de Harmonie Messe van Haydn en het Gloria van Vivaldi, de Requiems van Duruflé, Mozart en Fauré, de Messe de Minuit van Charpentier, werken van Rutter en Dobrogosz, 20e eeuwse componisten.

In 2006 heeft het koor in een unieke ambiance, namelijk de Grote Markt te Lochem, Dido and Aeneas van Henri Purcell uitgevoerd, onder leiding van Bas van den Heuvel. Dit gebeurde in samenwerking met de Stichting Dag Lochem.

In 2014 bestond het koor 40 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd op 11 oktober 2014 onder grote belangstelling Messiah van Handel uitgevoerd.

In het kader van de Bachweken Lochem hebben we in april 2017 de Johannes Passion uitgevoerd.

Voor een completer beeld zie ook de pagina Concerthistorie.

We repeteren op woensdagavond in de Witte Kerk, Graaf Ottoweg 2, 7241 DG Lochem van 20.00 tot 22.15 uur.


Het koor anno nu

Het huidige koor bestaat uit

Sopranen:
Els Breukelman,  Inge Orlemans, Diane Post,  Corine Renskers, Ria Schutman, Olga Smit, Katrien Sportel en Marjolein Walbeek

Alten:
Rianne Abbink, Ietje Emsbroek,  Ans Ettema, Liesbeth Harrewijn, Yvonne Siskens, Simone Spaans, Rita Susebeek,  Hermien Wiselius, Maria de Wit en Anneke Wulffraat.

Tenoren:
Marcel Bellekom, Arno Groenendijk, Kees Haagen en Henri Meulenbeek.

Bassen:
Martin Lamers, Jos van der Spek, Hans Sportel, Marius Tervoert, Jan van Voorst, Aad van der Waart en Guus Wiselius.

Het koor is op zoek naar (hoge) tenoren. Zie daarvoor onze pagina: Nieuwe leden

Lettertype formaat aanpassen
Contrast